Finlaude Oy

Finlaude Oy on laadukas suomalainen laudevalmistaja. Valmistamme kestäviä kotimaisia saunan lauteita elementteinä ja mittatilaustyönä tehtaallamme Keski-Suomessa.

Tarinamme

Finlaude-nimellä liiketoiminta lähti pyörimään vuoden 2020 alussa, mutta yrityksen tarina alkoi jo paljon aikaisemmin, vuonna 2008:

Kaikki alkoi kliseisesti autotallista liiketoiminnan perustajamme Turon innostuessa tekemään lauteita ja saunaremontteja. Muutaman vuoden toiminnan jälkeen Turo päätti panostaa pelkästään saunaremontteihin ja muutti Keski-Suomeen siirtäen samalla koko yritystoimintansa sinne. Tässä kohtaa laudetuotannon vetovastuu siirtyi Turon ystävälle Raahen seudulle.

Tällä kaavalla jatkettiin aina vuoteen 2015 asti, jolloin Turon perustama remonttiyritys oli kehittynyt siihen pisteeseen, että laudetuotanto päätettiin siirtää Jyväskylään lähemmäksi Keski- ja Etelä-Suomen remonttikohteita. Myöhemmin monien sattumien jälkeen vuoden 2020 alkupuolella laudetuotanto sai uuden yrittäjän ja yhtiön nimeksi valittiin Finlaude Oy. Nimen haluttiin kuvastavan perisuomalaista osaamista yhdistettynä koko kansan yhteiseen harrastukseen. Alkuperäinen idean isä on edelleen mukana laudeyhtiön taustalla, ja jatkaa myös toimintaansa kylpyhuone- ja saunaremonttien parissa.

Finlauteen alkutaival osui haastavaan ajankohtaan koronaviruksen jyllätessä Suomessa ja maailmalla. Monesta totutusta toimesta ja harrastuksesta jouduttiin luopumaan, mutta lauteilla rentoutumista ei onneksi tämäkään kriisi estä.