Saunan lauteiden mitoitus

Saunan koon mittaaminen

Saunan lauteiden mittaamisessa kaikki lähtee liikenteeseen saunan koosta. Ensimmäisenä ja merkittävimpänä vaikuttavat saunan leveys ja syvyysmitat sekä kiukaan sijainti. Koska seinissä voi olla mittaheittoja ja kieroumaa, kannattaa saunan leveydet mitata parista eri kohdasta. Nyt on saatu selville tila, jonka lauteet saavat käyttöönsä.

Kiukaalle on jätettävä suojaetäisyys

Kiukaan lämmitystapa ja malli määrittää tarvittavan suojaetäisyyden puurakenteisiin. Sähkökiukaissa suojaetäisyydet puurakenteisiin ovat yleisimmin 50-150mm ja puukiukaissa 250-500mm. Näin ollen kiukaan malli on hyvä tietää jo mitoitus/suunnitteluvaiheessa.

Lauteiden korkeus

Lauteiden korkeus ei vaikuta juurikaan lauteiden suunnitteluun, mutta korkeus on hyvä määrittää niin, että lauteille nouseminen ei ole liian hankalaa ja käytännön kannalta on mukava, jos nousujakkaran saa työnnettyä alalauteen alle. On hyvä kuitenkin muistaa, että lämmin ilma nousee ylöspäin, joten sijoitetut lauteet takaavat lämpimät löylyt myös jaloille. Ylälaude sijoitetaan yleensä korkeussuunnassa karkeasti saunan puoliväliin noin 1100-1200 mm etäisyydelle katosta.

Mittapiirros esimerkki

Mittapiirroksen laatiminen

  1. Mittaa saunan sisäpinnoista seinien 1-4 mitat.
  2. Merkitse ovi ja mahdolliset ikkunat.
  3. Merkitse piirustukseen kiukaan sijainti ja malli (esimerkki kuvassa näkyvällä x:llä havainnollistettu kiukaan sijaintia).

Lue myös

Laudemallin valinta

Saunan lauteet suunnitellaan yleensä olemassa olevaan tilaan. Tästä syystä lauteiden mallin valinnassa tärkeintä on huomioida lauteille...

lue lisää

Kaipaatko apua lauteiden suunnittelussa?

Mikäli haluat päästä helpolla lauteiden suunnittelussa, voit jättää suunnittelun ammattilaiselle. Lähetä meille saunastasi kuva, josta selviää saunan mitat, ja me suunnittelemme sinun saunaasi sopivat lauteet. Pyydä tarjous ja lähetä kuva saunastasi alla olevalla lomakkeella.

Pyydä tarjous lauteista

Tai soita: 044 5554926

Yhteyslomake